Essentiële tips om de levensduur van de batterij van uw smartphone en andere apparaten te verlengen (2024)

Hoewel de meesten van ons zich inspannen om de batterij van onze apparaten te sparen om te voorkomen dat ze afgaan, vergeten dat batterijen ook zorg nodig hebben om gezond te blijven en langdurig goed te presteren tijd. Als de juiste maatregelen worden genomen, kunnen we ervoor zorgen dat onze batterijen langer meegaan en het proces van prestatieverlies dat zich na verloop van tijd voltrekt, vertragen.

Dit artikel gaat niet over het besparen van batterijvermogen, maar over het goed verzorgen van de batterij, zodat deze voor een langere periode goed kan presteren. En aangezien smartphones en tablets met vervangbare batterijen tegenwoordig steeds zeldzamer worden, moet u weten hoe u uw batterijen gezonder kunt houden en hun levensduur kunt verlengen.

Bijna alle apparaten die tegenwoordig worden vervaardigd, maken gebruik van lithium-ionbatterijen die verschillen van: nikkel-metaalhydride-batterijen die van volledig opladen naar volledig ontladen moesten worden bewaard gezonder. Het onderhoud van lithium-ion-accu's is, in feite, totaal tegengesteld aan die van op nikkel gebaseerde accu's. Dus je moet de tips en trucs vergeten die je hebt geleerd over het verzorgen van batterijen in de begindagen van mobiele telefoons, de technologie is veel veranderd en dat geldt ook voor de methoden om ervoor te zorgen.

Inhoudlaten zien

  • icon-flash TIPS OM DE BATTERIJLEVENSDUUR VAN UW SMARTPHONES EN TABLETS TE VERLENGEN
    • HOUD UW BATTERIJ TUSSEN 40-80%
    • LAAT UW BATTERIJ NIET HEET WORDEN
    • DE JUISTE MANIER OM BATTERIJEN OP TE SLAAN
    • KALIBREER UW BATTERIJEN EENMAAL ELKE 30 DAGEN

icon-flashTIPS OM DE LEVENSDUUR VAN DE BATTERIJ VAN UW SMARTPHONES EN TABLETS TE VERLENGEN

Er is niet slechts één enkele factor die zorgt voor de op lithium-ion gebaseerde batterijen die in uw smartphones en tablets worden gebruikt. Van laadcycli tot opslagtemperatuur, er valt veel te zeggen over het juiste onderhoud van lithium-ionbatterijen.

HOUD UW BATTERIJ TUSSEN 40-80%

Laat de batterij van uw apparaat niet helemaal naar nul procent gaan. Het zal de levensduur van uw batterij negatief beïnvloeden. Het wordt geadviseerd om het niet onder de 40 procent te laten komen en niet tot 100% op te laden. Het tussen 40-80% laten hangen is de juiste manier om uw lithium-ionbatterij op te laden.

Het kan echter moeilijk zijn om die routine te volgen, voor sommigen van ons bijna onmogelijk, maar we kunnen proberen om op zijn minst in de buurt van die routine te zijn of één simpele regel te volgen: laat de batterij niet zakken tot 0% en laad hem niet volledig op tot 100%, als we zelfs dit zouden kunnen volgen, zouden we een voldoende oplaadcyclus geven aan de accu.

[quote]Het opladen van een batterij die enkele maanden ontladen is gehouden, kan hem ontploffen![/quote]

Lithium-ionbatterijen kunnen bij nul procent en meer ernstig onstabiel worden als ze enkele maanden in die staat worden gehouden, zelfs zo erg dat ze zelfs kunnen worden vernietigd door ze opnieuw op te laden! De veiligheidsmaatregelen op de batterij zorgen daar echter voor. Lithium-ionbatterijen worden geleverd met ingebouwde zelfvernietigingscircuits die de batterij onmiddellijk kunnen uitschakelen als er een explosieve situatie wordt gedetecteerd. En met uitschakelen bedoelde ik de batterij voor altijd vernietigen, zodat jij de enige keuze hebt om een ​​nieuwe batterij te kopen.

LAAT UW BATTERIJ NIET HEET WORDEN

Lithium-ionbatterijen mogen niet worden blootgesteld aan hitte. Niets zou de levensduur van uw batterij zo verslechteren als warmte, het is de ergste vijand van een lithium-ionbatterij. De ideale temperatuur om je batterij in te bewaren is 20 -25 graden Celsius.

Hoe hitte vermijden?

[quote]Hitte is de grootste vijand van op lithium-ion gebaseerde batterijen[/quote]

Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten om te voorkomen dat de batterij van uw apparaat heet wordt:

  • Gebruik uw apparaat niet tijdens het opladen
  • Speel nooit games op uw apparaat terwijl het wordt opgeladen. Gamen is een zeer vindingrijke activiteit - veel batterijvermogen, iets waar je nooit om moet vragen terwijl de batterij wordt opgeladen.
  • Laat uw apparaat niet te lang in direct zonlicht of hete auto's liggen.
  • Als uw apparaat heet wordt, start u het meteen opnieuw op (uit- en weer inschakelen).
  • Als uw apparaat te veel wordt opgeladen, kan de batterij ook heet worden, probeer dat te voorkomen

Vermijd draadloos opladen: Terwijl draadloos opladen verreweg de handigste manier is om uw apparaat op te laden. Het is ook ernstig gebrekkig als het erom gaat te voorkomen dat de levensduur van de batterij van uw apparaat verslechtert. Draadloze opladers hebben de neiging om afvalwarmte te genereren tijdens het opladen van uw apparaat, waardoor de batterij wordt opgewarmd zolang het apparaat wordt opgeladen. En dit wordt nog erger als je omgeving al warm is.

DE JUISTE MANIER OM BATTERIJEN OP TE SLAAN

Als je een batterij of een apparaat hebt waarvan je weet dat je het de komende weken of maanden niet gaat gebruiken, moet je weten hoe je ze op de juiste manier moet bewaren om te voorkomen dat hun prestaties afnemen. Hoewel, het valt niet te ontkennen dat batterijen de neiging hebben om overuren te degraderen, of ze nu op de juiste manier worden bewaard of niet, maar het is gemakkelijk mogelijk het degradatieproces met een redelijke marge te vertragen als de juiste maatregelen worden genomen tijdens het opslaan van de batterijen.

U moet batterijen niet opslaan door ze voor 100% op te laden. Het veroorzaakt alleen oxidatie van lithium-ion met de hoogst mogelijke snelheid, waardoor de batterij snel ontlaadt. In plaats daarvan moet u de batterij op ongeveer 40% van de opgeladen toestand houden voordat u deze voor langere tijd opbergt. En het is het beste om de batterij in een koelkast (geen vriezer) te bewaren om hem op een ideale temperatuur te houden.

KALIBREER UW BATTERIJEN EENMAAL ELKE 30 DAGEN

Kalibratie zorgt voor nauwkeurige rapportage van het resterende batterijvermogen in een apparaat. We zien het als "64% batterij over" of bij sommige geavanceerde apps "2 uur en 15 minuten over". Er wordt aangenomen dat in de loop van de tijd met verschillende ondiepe oplaadbeurten (wat wordt aanbevolen voor lithium-ion) batterijen) is deze rapportage niet meer nauwkeurig, en om dat op te lossen is herkalibratie van de batterij verplicht.

Om de batterij opnieuw te kalibreren, moet u deze eerst volledig ontladen tot 0% en vervolgens volledig opladen tot 100%. Hiermee wordt uw batterij opnieuw gekalibreerd om de juiste statistieken weer te geven in de instelling voor batterij-informatie van uw apparaat. Maar vergeet niet om het slechts één keer in de 30 dagen te doen.

LAATSTE GEDACHTEN

Het valt niet te ontkennen dat de prestaties van uw lithium-ionbatterij in de loop van de tijd zouden afnemen, we konden niets doen om dat te voorkomen. Maar door de hierboven besproken maatregelen te volgen, kunnen we het proces van degradatie van batterijen door het dagelijkse gebruik van onze apparaten zeker vertragen.

Bron: Batterij Universiteit

Essentiële tips om de levensduur van de batterij van uw smartphone en andere apparaten te verlengen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6305

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.